WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VAUXHALL
Gekozen auto:VAUXHALL ZAFIRA Mk I 2.0 199PK
Bouwjaar 06-2002 - 06-2005

ABS sensoren VAUXHALL ZAFIRA Mk I (A) (T98) 2.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LANCIAJEEPSKODAOPEL. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Elke VAUXHALL ZAFIRA Mk I (A) (T98) 2.0 heeft een eigen VIN-nummer. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw VAUXHALL ZAFIRA Mk I (A) (T98), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Indien gewenst kunt u uw aankoop ook ophalen bij ons in Ermelo.

Vieze ABS-sensoren op uw VAUXHALL

Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. Wilt u aankoop bewerken? Neem dan telefonisch contact met ons op. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd.