100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 240 Kombi 2.0 D 68PK
Bouwjaar 09-1978 - 10-1980

ABS sensoren VOLVO 240 Kombi (P245) 2.0 D

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. Vandaag besteld, morgen bij u in huis. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een duidelijke website.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: CADILLACMGLANCIABEDFORD. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw VOLVO 240 Kombi (P245) 2.0 D, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

Vieze ABS-sensoren op uw VOLVO 240 Kombi (P245)

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons op locatie. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole.