100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 740 2.0 200PK
Bouwjaar 09-1990 - 08-1992

ABS sensoren VOLVO 740 (744) 2.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw VOLVO 740 (744) 2.0

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VOLVO 740 (744) past.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Welke onderdelen slijten wel in uw auto? Wij werken met de volgende toeleveranciers: Textar, ABS, Zimmermann, TRW en Jurid