WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 760 Kombi 2.3 114PK
Bouwjaar 08-1984 - 08-1987

ABS sensoren VOLVO 760 Kombi (704, 765) 2.3

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LEXUSDAEWOOSEATSUZUKISSANGYONG. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen.

Vieze ABS-sensoren op uw VOLVO 760 Kombi (704, 765) 2.3

Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Pagid, TRW, Textar en Bosch Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het rendement uit de benzine motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VOLVO 760 Kombi (704, 765) past. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.