WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VW VOLKSWAGEN
Gekozen auto:VW VOLKSWAGEN GOLF PLUS (5M1, 521) 1.6 MultiFuel 102PK
Bouwjaar 11-2007 - 12-2013

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN GOLF PLUS (5M1, 521) 1.6 MultiFuel

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Welke onderdelen slijten wel in uw auto? De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

Vieze ABS-sensoren op uw VW VOLKSWAGEN GOLF PLUS (5M1, 521) 1.6 MultiFuel

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw VW VOLKSWAGEN GOLF PLUS (5M1, 521) komen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VW VOLKSWAGEN past. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto.