WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VW VOLKSWAGEN
Gekozen auto:VW VOLKSWAGEN LT 40-55 I Open laadbak/ Chassis (293-909) 2.4 Syncro 90PK
Bouwjaar 12-1982 - 07-1989

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN LT 40-55 I Open laadbak/ Chassis (293-909) 2.4 Syncro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw VW VOLKSWAGEN LT 40-55 I Open laadbak/ Chassis (293-909) 2.4 Syncro

Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VW VOLKSWAGEN LT 40-55 I Open laadbak/ Chassis (293-909) past. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw VW VOLKSWAGEN. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor.

APK-afkeur van ABS-sensor

Lucht en interieur filters worden bij een kleine beurt vervangen. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Inmiddels hebben wij al meer dan 12.500 positieve reviews ontvangen.