WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VW VOLKSWAGEN
Gekozen auto:VW VOLKSWAGEN POLO Sedan (9A4, 9A2, 9N2, 9A6) 1.6 Total Flex 101PK
Bouwjaar 10-2004 - heden

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN POLO Sedan (9A4, 9A2, 9N2, 9A6) 1.6 Total Flex

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor.

Vieze ABS-sensoren op uw VW VOLKSWAGEN POLO Sedan (9A4, 9A2, 9N2, 9A6) 1.6 Total Flex

Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Invoeren van auto's uit Duitsland komt steeds vaker voor. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig.