WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CHRYSLER
Gekozen auto:CHRYSLER 300 C 3.5 249PK
Bouwjaar 09-2004 - 11-2012

Draagarmen CHRYSLER 300 C (LX, LE) 3.5

De beweging van de wielen komt door de draagarm. De draagarm is een erg belangrijk gedeelte van het onderstel. De draagarmrubbers zitten aan het chassis vast, waarbij de fuseekogel aan de wielzijde van de auto gemonteerd zit. Een totale draagarm bestaat vaak uit een fuseekogel en draagarmrubber. De draagarm moet vervangen worden wanneer de rubbers of fuseekogels kapot zijn.

Draagarmen voorzijde
Draagarmen achterzijde
Draagarmrubber voorzijde

Speling op draagarmrubbers

Het rendement uit de benzine motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Het assortiment bestaat uit meer dan 8000 artikelnummers. Het fuseelichaam bestaat onder andere uit de arm. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger.

Achterste draagarm inspecteren

Fuseekogels en draagarmrubbers zijn gevoelig voor slijtage omdat ze constant bewegen. Ook het weer speelt een grote rol bij de slijtage, bijvoorbeeld vorst en pekel tasten de onderdelen aan. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze veilige coating is niet belastend voor het milieu. Het probleem ligt vaak bij draagarmrubbers of te veel speling bij de fuseekogels. Men denkt echter vaker aan kromme remschijven terwijl het daar dan dus niet aan ligt. Ook kan een defecte draagarm resulteren in een trillend stuur tijdens het afremmen. De draagarm vervangen is niet moeilijk en er is geen specifiek gereedschap voor nodig. Wel is het raadzaam om de complete draagarm in zijn volledigheid te vervangen. Het persen van nieuwe fuseekogels of draagarmrubbers is haast onmogelijk zonder een pers. Fabrikanten zijn onder andere FEBI TRW LENFORDER ABS.

Draagarmen bestellen voor uw CHRYSLER 300 C (LX, LE) 3.5

Elke CHRYSLER 300 C (LX, LE) heeft een eigen VIN-nummer. In de zomer schuren de draagarmen vaak. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken.