100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: FIAT
Gekozen auto:FIAT DUCATO Bestelwagen 2.3 JTD 110PK
Bouwjaar 04.2002 - heden

Draagarmen FIAT DUCATO Bestelwagen (244_) 2.3 JTD

De beweging van de wielen komt door de draagarm. De draagarm is een erg belangrijk gedeelte van het onderstel. De draagarmrubbers zitten aan het chassis vast, waarbij de fuseekogel aan de wielzijde van de auto gemonteerd zit. Een totale draagarm bestaat vaak uit een fuseekogel en draagarmrubber. De draagarm moet vervangen worden wanneer de rubbers of fuseekogels kapot zijn.

Draagarmen voorzijde
Draagarmrubber voorzijde

Draagarmen bestellen voor uw FIAT DUCATO Bestelwagen (244_) 2.3 JTD

Gietijzer komt minder veel voor als component. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Een aantal kenmerken die typisch zijn voor slijtage: krakend geluid bij drempels, bonkend geluid bij rijden over onverhard wegdek, scheeftrekken naar links (of rechts) tijdens het rijden. Meer slijtage op de banden is ook niet uitzonderlijk.

Achterste draagarm inspecteren

Slijtage wordt mede bepaald door het wegdek. Een defecte arm kan de reden zijn voor trillende remschijven. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid.

Speling op draagarmrubbers

Een ander APK-afkeur is een kapotte spiraalveer. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Het chassis moet aan het wiel vastzitten. Voertuigen worden steeds zuiniger gemaakt.