100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SMART
Gekozen auto:SMART FORTWO Coupé 0.8 CDI 41PK
Bouwjaar 01-2004 - 01-2007

Draagarmen SMART FORTWO Coupé (450) 0.8 CDI

De beweging van de wielen komt door de draagarm. De draagarm is een erg belangrijk gedeelte van het onderstel. De draagarmrubbers zitten aan het chassis vast, waarbij de fuseekogel aan de wielzijde van de auto gemonteerd zit. Een totale draagarm bestaat vaak uit een fuseekogel en draagarmrubber. De draagarm moet vervangen worden wanneer de rubbers of fuseekogels kapot zijn.

Draagarmen voorzijde
Draagarmen achterzijde
Draagarmrubber voorzijde

Achterste draagarm inspecteren

Het valt aan te raden om de auto op een krik te zetten. Zo is alles goed te zien. Demonteer alle onderdelen die het zicht op de draagarm belemmeren. Zorg dat de auto stevig staat en u kunt beginnen met de moer van de fuseekogel losdraaien. Een kapotte draagarm of fuseekogel wordt niet snel opgemerkt aangezien je snel went aan een minder stuurgedrag van de auto. Draagarmen moeten in juiste conditie verkeren. Vooral de draagarmrubbers en fuseekogels moeten spelingvrij zijn. Zo kan de auto een goede wegligging vergaren. Slijtage van draagarmen en stuurdelen worden bij de APK snel gezien. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw SMART FORTWO Coupé (450) 0.8 CDI past.

Speling op draagarmrubbers

Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste auto onderdelen. Er zijn meer dan 32.000 artikelen die wij aanbieden. Elke SMART FORTWO Coupé (450) heeft een eigen VIN-nummer.

Draagarmen bestellen voor uw SMART

In Nederland moeten voertuigen goedgekeurde onderdelen bevatten. Een aantal kenmerken die typisch zijn voor slijtage: krakend geluid bij drempels, bonkend geluid bij rijden over onverhard wegdek, scheeftrekken naar links (of rechts) tijdens het rijden. Meer slijtage op de banden is ook niet uitzonderlijk. De airco van het voertuig zorgt voor een fijne temperatuur. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel.