100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 140 Stationwagen 1.8 S 75PK
Bouwjaar 08-1966 - 07-1968

Draagarmen VOLVO 140 Stationwagen (145) 1.8 S

De beweging van de wielen komt door de draagarm. De draagarm is een erg belangrijk gedeelte van het onderstel. De draagarmrubbers zitten aan het chassis vast, waarbij de fuseekogel aan de wielzijde van de auto gemonteerd zit. Een totale draagarm bestaat vaak uit een fuseekogel en draagarmrubber. De draagarm moet vervangen worden wanneer de rubbers of fuseekogels kapot zijn.

Achterste draagarm inspecteren

Slijtage van draagarmen en stuurdelen worden bij de APK snel gezien. Aan het chassis (en de draagarm) zit ook een stabilisatorstang gemonteerd. De juiste wielstand is erg belangrijk. Energie verbruik is een hot item in de auto industrie. Lucht en interieur filters worden bij een beurt vervangen.

Speling op draagarmrubbers

Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. Elke VOLVO 140 Stationwagen (145) 1.8 S heeft een eigen VIN-nummer. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Stuurdelen bestellen met minimaal 60% korting. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw onderdelen? Deze mailen wij naar uw e-mailadres.

Draagarmen bestellen voor uw VOLVO 140 Stationwagen (145)

De fuseekogels en draagarmrubbers gaan in tegenstelling tot de draagarm zelf snel kapot. Op deze onderdelen komt veel kracht te staan tijdens het sturen. Een fuseekogel zit vast aan de wielzijde van een auto. De kogel beweegt de hele tijd mee tijdens het sturen. Het werkt als een soort scharnier. Het valt aan te raden om de auto op een krik te zetten. Zo is alles goed te zien. Demonteer alle onderdelen die het zicht op de draagarm belemmeren. Zorg dat de auto stevig staat en u kunt beginnen met de moer van de fuseekogel losdraaien. Geperst worden de draagarmrubbers in de arm. Wij controleren altijd bij de VOLVO dealer of de onderdelen passen op uw auto.