WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO 140 Stationwagen 2.0 S 95PK
Bouwjaar 08-1972 - 07-1974

Draagarmen VOLVO 140 Stationwagen (145) 2.0 S

De beweging van de wielen komt door de draagarm. De draagarm is een erg belangrijk gedeelte van het onderstel. De draagarmrubbers zitten aan het chassis vast, waarbij de fuseekogel aan de wielzijde van de auto gemonteerd zit. Een totale draagarm bestaat vaak uit een fuseekogel en draagarmrubber. De draagarm moet vervangen worden wanneer de rubbers of fuseekogels kapot zijn.

Achterste draagarm inspecteren

Soms wordt een fuseekogel geschroefd.Soms wordt een fuseekogel geschroefd maar vaker worden deze geperst. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. De juiste wegligging wordt gerealiseerd door de draagarm. Aan de reactiearm zit ook een spiraalveer vast.

Speling op draagarmrubbers

Een stabilisatorstang is gemakkelijk en goedkoop te monteren. Een aantal kenmerken die typisch zijn voor slijtage: krakend geluid bij drempels, bonkend geluid bij rijden over onverhard wegdek, scheeftrekken naar links (of rechts) tijdens het rijden. Meer slijtage op de banden is ook niet uitzonderlijk. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben.

Draagarmen bestellen voor uw VOLVO 140 Stationwagen (145) 2.0 S

De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. De arm in zijn geheel vervangen is vaak veel goedkoper. Een reactiearm demonteren is erg makkelijk. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw VOLVO 140 Stationwagen (145) komen. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium.