Handremkabels

De handremkabel bedient alleen de handrem. Deze doet dus niets tijdens het normale afremmen van de auto. De handremkabel moet echter wel gewoon in orde zijn en goed werken zodat uw auto geblokkeerd wordt in de parkeerstand. Een auto kan worden afgekeurd bij een APK als de handremkabel niet in orde is. De handremkabel trekt de handremschoenen tegen de trektrommel, óf via de remklauw de remblokken tegen de remschijf.

Handremklabels laten smeren

Zelf de handremkabel vervangen is mogelijk. Wel moet u daarvoor onder de auto komen. De bouten en moeren kunnen daar roestig zijn. Bij een grote beurt worden de kabels ook altijd getest en gesmeerd, zo behouden ze hun werking. De remkabel moet gemakkelijk kunnen bewegen en beide wielen op slot kunnen zetten. De handremkabel moet op de juiste manier worden afgesteld zodat de remschoenen of -blokken niet aanlopen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past.

Handremkabel zelf monteren

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. De remkabel wordt niet vaak gebruikt en bevindt zich onder de auto (waar veel vocht komt). De kabel breekt vaak of roest vast. Een handremkabel kunt u gemakkelijk bestellen bij AutoOnderdelenExpert.nl via uw kenteken.

Bestel handremkabels voor uw auto

Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis tube keramisch vet en spuitbus remreiniger. Inmiddels hebben wij al meer dan 14.000 positieve reviews ontvangen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: MAZDAOPELSMARTLINCOLN. De juiste handdremkabel vindt u op onze website middels onze kentekencheck.