Handremkabels

De handremkabel bedient alleen de handrem. Deze doet dus niets tijdens het normale afremmen van de auto. De handremkabel moet echter wel gewoon in orde zijn en goed werken zodat uw auto geblokkeerd wordt in de parkeerstand. Een auto kan worden afgekeurd bij een APK als de handremkabel niet in orde is. De handremkabel trekt de handremschoenen tegen de trektrommel, óf via de remklauw de remblokken tegen de remschijf.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Zelf handremkabels auto kopen

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. De remkabel moet beide wielen laten remmen. Er zit dus altijd een linker- en rechterhandremkabel in de auto. Vaak zit er ook nog een middenkabel in de auto. De handremkabel voor uw auto koopt u met minimaal 50% korting bij AutoOnderdelenExpert.nl. De rem onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld.

Handremkabel zelf demonteren

Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. De handremkabel moet op de juiste manier worden afgesteld zodat de remschoenen of -blokken niet aanlopen. De remkabel wordt niet vaak gebruikt en bevindt zich onder de auto (waar veel vocht komt). De kabel breekt vaak of roest vast.

Werking van een handremkabel

Tijdens de APK is de handrem van de auto ook een item. Handremkabels zijn niet extreem prijzig aan inkoop. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. Een handremkabel kunt u gemakkelijk bestellen bij AutoOnderdelenExpert.nl via uw kenteken. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer.

Bekijk ook alle auto onderdelen voor uw auto op RemOnderdelen.nl