Handremkabels AUDI

De handremkabel bedient alleen de handrem. Deze doet dus niets tijdens het normale afremmen van de auto. De handremkabel moet echter wel gewoon in orde zijn en goed werken zodat uw auto geblokkeerd wordt in de parkeerstand. Een auto kan worden afgekeurd bij een APK als de handremkabel niet in orde is. De handremkabel trekt de handremschoenen tegen de trektrommel, óf via de remklauw de remblokken tegen de remschijf.

Handremklabels laten smeren

Via onze partners is het mogelijk om het onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. Een handremkabel kunt u gemakkelijk bestellen bij AutoOnderdelenExpert.nl via uw kenteken. De remkabel moet beide wielen laten remmen. Er zit dus altijd een linker- en rechterhandremkabel in de auto. Vaak zit er ook nog een middenkabel in de auto. De handremkabel moet op de juiste manier worden afgesteld zodat de remschoenen of -blokken niet aanlopen. Elke AUDI heeft een eigen VIN-nummer.

Bestel handremkabels voor uw auto

Bij een grote beurt worden de kabels ook altijd getest en gesmeerd, zo behouden ze hun werking. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. De remkabel wordt niet vaak gebruikt en bevindt zich onder de auto (waar veel vocht komt). De kabel breekt vaak of roest vast. Een handremkabel bedient de remschoenen/remklauwen. Hij laat deze remmen als u de handrem omhoog trekt.

Handremkabel zelf monteren

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: VW VOLKSWAGENISUZUVAUXHALLMASERATISMARTLADA. De remkabel moet gemakkelijk kunnen bewegen en beide wielen op slot kunnen zetten. Zelf de handremkabel vervangen is mogelijk. Wel moet u daarvoor onder de auto komen. De bouten en moeren kunnen daar roestig zijn. De juiste handdremkabel vindt u op onze website middels onze kentekencheck.