Handremkabels DAF

De handremkabel bedient alleen de handrem. Deze doet dus niets tijdens het normale afremmen van de auto. De handremkabel moet echter wel gewoon in orde zijn en goed werken zodat uw auto geblokkeerd wordt in de parkeerstand. Een auto kan worden afgekeurd bij een APK als de handremkabel niet in orde is. De handremkabel trekt de handremschoenen tegen de trektrommel, óf via de remklauw de remblokken tegen de remschijf.

Handremkabel zelf monteren

De handremkabel moet op de juiste manier worden afgesteld zodat de remschoenen of -blokken niet aanlopen. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. Zelf de handremkabel vervangen is mogelijk. Wel moet u daarvoor onder de auto komen. De bouten en moeren kunnen daar roestig zijn. Een handremkabel bedient de remschoenen/remklauwen. Hij laat deze remmen als u de handrem omhoog trekt. De remkabel moet beide wielen laten remmen. Er zit dus altijd een linker- en rechterhandremkabel in de auto. Vaak zit er ook nog een middenkabel in de auto.

Handremklabels laten smeren

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw DAF. De remkabel moet gemakkelijk kunnen bewegen en beide wielen op slot kunnen zetten. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen. Energie verbruik is een hot item in de auto industrie.

Bestel handremkabels voor uw auto

Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Bij een grote beurt worden de kabels ook altijd getest en gesmeerd, zo behouden ze hun werking.