Remklauwen

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remklauw terugstellen auto

Remklauwen die goed werken geven het juiste remgedrag van uw auto. Na een noodstop kunnen de remschijven gaan trillen. Remvloeistof van dot5 is voor extremere belasting van de remmen. Oude remklauwen reviseren is vaak duurder dan nieuwe. Het is zaak dat het terugstellen nauwkeurig gebeurd want anders functioneert de handrem niet goed.

Achter remklauw met handrem mechanisme

Het vervangen van een remklauw is relatief makkelijk. Als u over genoeg kennis beschikt, kunt u het prima zelf doen. Pistons (of zuigers) kunnen gaan roesten. Achter-remschijven betekent dus automatisch ook achterklauwen. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is.

Remklauw met 2 pistons

De remweg wordt ook bepaald door de afmeting van de remtang. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Pekel in de winter is niet bevorderlijk voor de werking van de remklauwen. De bevestiging zit altijd met stevige bouten vast.