WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remklauwen

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Remklauw vervangen

Een remblokset zit op zijn minst per 2 remblokken in de remklauw. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: FORDCHRYSLERNISSAN. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger.

Aluminium remklauw auto

De handremkabel bedient de handrem. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Na een noodstop kunnen de remschijven gaan trillen. De rubber afdicht-ringen zouden kunnen gaan lekken. Na de winter controleren en schoonmaken van de remklauwen helpt vastzitten voorkomen.

Remklauw met 1 piston

Een remtang kan met een stevige tang teruggeduwd worden, dit is het beste te doen wanneer de oude remblokken nog in de remklauw zitten, let op dat het afdichtrubber niet beschadigt, want dit kan lekkage veroorzaken. Uitboren van nippels beschadigt vaak de remklauw. Vandaag besteld, morgen bij u in huis. Ontluchten van het remsysteem gebeurt op de remklauw.