Remklauwen

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Achter remklauw met handrem mechanisme

Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Vandaag besteld, morgen bij u in huis. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Oude remklauwen reviseren is vaak duurder dan nieuwe. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen.

Vastzittende remklauw

Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Wij verkopen auto onderdelen met kortingen tot 65%. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis spuitbus remreiniger en een tube keramisch vet. Bij de APK wordt het remsysteem wel uitvoerig getest. De APK let niet op de remvloeistof.

Remklauw terugstellen auto

Demonteren van remklauwen is een gemakkelijk klusje. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. Remklauw-revisie komt nog wel eens voor bij oldtimers. Klauwen van aluminium gaan sneller vast zitten dan die van staal. Carbon is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie.

Bekijk ook alle auto onderdelen voor uw auto op RemOnderdelen.nl