100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 2.0 TDI 110PK
Bouwjaar 01.2013 - 08.2016

Remklauwen AUDI A3 (8V1, 8VK) 2.0 TDI

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Remklauwen voorzijde
Remklauwen achterzijde

Remklauw terugstellen AUDI A3 (8V1, 8VK) 2.0 TDI

A-merk remklauwen zijn TRW BOSCH LUCAS en ABS. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw AUDI A3 (8V1, 8VK), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties vinden. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Bij montage altijd de remvloeistof bijvullen of verversen.

Remklauw met 4 pistons

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Remvloeistof verversen moet eens in de 2 jaar gebeuren. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. Een kapotte remklauw heeft speling of blijft vast zitten.

Geleidepennen voor remklauwen

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw AUDI past. Remklauwen worden vaak per as gemonteerd. Er zijn speciale tools om een remklauw terug te draaien, deze zijn te koop bij speciaalzaken. Losse onderdelen van een remtang zijn bijvoorbeeld de pistons.