Remklauwen BMW

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Remklauw voor uw BMW

Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. De bevestiging zit altijd met stevige bouten vast. Het vervangen van een remklauw is relatief makkelijk. Als u over genoeg kennis beschikt, kunt u het prima zelf doen. Een standaard achterklauw terugstellen is mogelijk op 2 verschillende manieren. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig.

Aluminium remklauw auto

Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Demonteren van remklauwen is een gemakkelijk klusje. Remklauwen die goed werken geven het juiste remgedrag van uw auto. De APK let niet op de remvloeistof. Er zijn speciale tools om een remklauw terug te draaien, deze zijn te koop bij speciaalzaken.

Achter remklauw met handrem mechanisme

Onze remklauwen worden gemaakt in de EU. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan tien jaar geleden. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Het is zaak dat het terugstellen nauwkeurig gebeurd want anders functioneert de handrem niet goed. Remvloeistof van dot5 is voor extremere belasting van de remmen.