Remklauwen DAF

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Vastzittende remklauw

De APK let niet op de remvloeistof. De airco van het voertuig zorgt voor een koude temperatuur. Het is makkelijk en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Meerdere nippels per klauw is mogelijk. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw DAF komen.

Achter remklauw met handrem mechanisme

Na de winter controleren en schoonmaken van de remklauwen helpt vastzitten voorkomen. Remklauwen die goed werken geven het juiste remgedrag van uw auto. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Er zijn speciale tools om een remklauw terug te draaien, deze zijn te koop bij speciaalzaken. Tijdens hard en zeer langdurig remmen kunnen de remblokken gaan roken.

Remklauw terugstellen auto

Wilt u aankoop aanpassen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Roest geeft problemen met afdichtingen en zuigers. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer.

Bekijk ook alle daf remklauwen op RemOnderdelen.nl