Remklauwen IVECO

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Remklauw voor uw IVECO

Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een overzichtelijke website. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig.

Aluminium remklauw auto

Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. De hoofdremcilinder werkt altijd samen met de remklauwen. Remslangen zitten altijd gemonteerd met een nippel. Ontluchten van het remsysteem gebeurt op de remklauw. Remvloeistof verversen moet eens in de 2 jaar gebeuren. Diesel verbruik is een hot item in de auto industrie.

Achter remklauw met handrem mechanisme

De bevestiging zit altijd met stevige bouten vast. Maak vervolgens de remklauw los van zijn steun, de 2 inbusbouten moeten losgedraaid worden en als laatste de remleiding demonteren.Vaak is er ook schade aan de remblokken of remschijven als de remklauw vervangen moet worden dit moet goed gecontroleerd worden. U begint bij het demonteren van het wiel, daarna verwijdert u de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder. Remvloeistof trekt vocht aan in het leidingsysteem. Remklauwen die goed werken geven het juiste remgedrag van uw auto.