Remklauwen KIA

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Achter remklauw met handrem mechanisme

U kunt ons telefonisch bereiken op 0341 267 637 Vocht kan roestende remcilinders veroorzaken. Een auto is nog steeds het veiligste vervoermiddel. Via onze partners is het mogelijk om het auto-onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto.

Remklauw terugstellen KIA

Het kan zijn dat er bepaalde delen van de remklauw kapot zijn, zoals de rubbers. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Wij hebben naast remklauwen ook complete reparatiesets en geleide-sets in ons assortiment. Klauwen van aluminium gaan sneller vast zitten dan die van staal. Remklauwen die goed werken geven het juiste remgedrag van uw auto.

Vastzittende remklauw

Na een noodstop kunnen de remschijven gaan trillen. Maak vervolgens de remklauw los van zijn steun, de 2 inbusbouten moeten losgedraaid worden en als laatste de remleiding demonteren.Vaak is er ook schade aan de remblokken of remschijven als de remklauw vervangen moet worden dit moet goed gecontroleerd worden. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Lucht en interieur filters worden bij een kleine beurt vervangen.

Bekijk ook alle kia remklauwen op RemOnderdelen.nl