Remklauwen MAZDA

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Achter remklauw met handrem mechanisme

Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. Ontluchtingsnippels breken erg vaak af bij het ontluchten. Er zijn meer dan 31.000 artikelen die wij aanbieden. Bij het vervangen van de remklauw verliest u tevens remvloeistof, welke bijgevuld zal moeten worden.

Aluminium remklauw MAZDA

Een remtang kan met een stevige tang teruggeduwd worden, dit is het beste te doen wanneer de oude remblokken nog in de remklauw zitten, let op dat het afdichtrubber niet beschadigt, want dit kan lekkage veroorzaken. De remklauw zit vast op de fusee van de auto. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Remklauwen worden bij de APK uitvoerig op werking getest.

Remklauw voor uw auto

Het is zaak dat het terugstellen nauwkeurig gebeurd want anders functioneert de handrem niet goed. Ontluchten van het remsysteem gebeurt op de remklauw. Achter-remschijven betekent dus automatisch ook achterklauwen. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan tien jaar geleden.