Remklauwen SSANGYONG

De remklauwen zijn net als de remschijven en remblokken onmisbaar voor het remsysteem van de auto. Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, drukt de remklauw de remblokken op de remschijven waardoor de auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben een lange levensduur maar door viezigheid kan een remklauw vast komen te zitten.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Achter remklauw met handrem mechanisme

Wij controleren altijd bij de SSANGYONG dealer of de onderdelen passen op uw auto. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Oude remklauwen reviseren is vaak duurder dan nieuwe. Remvloeistof van dot5 is voor extremere belasting van de remmen.

Vastzittende remklauw

Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. Ontluchtingsnippels breken erg vaak af bij het ontluchten. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Onze garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto.

Remklauw terugstellen auto

Klauwen van aluminium gaan sneller vast zitten dan die van staal. Maak vervolgens de remklauw los van zijn steun, de 2 inbusbouten moeten losgedraaid worden en als laatste de remleiding demonteren.Vaak is er ook schade aan de remblokken of remschijven als de remklauw vervangen moet worden dit moet goed gecontroleerd worden. Een handrem-mechanisme in de achterklauw werkt vaak niet meer. De airco van het voertuig zorgt voor een koude temperatuur.

Bekijk ook alle ssangyong remklauwen op RemOnderdelen.nl