Remschijven ALFA ROMEO 146 (930_)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
12-1994 tot heden
76
103
Hatchback
02-1999 tot heden
77
105
Hatchback
12-1994 tot heden
66
90
Hatchback
03-1997 tot heden
114
155
Hatchback

Verschillen tussen remschijven

Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Bij de APK worden remschijven vaak afgekeurd. Waar de remblokken zich vastbijten in de remschijf, treedt de remklauw in werking wanneer u remt. Elke ALFA ROMEO 146 (930_) heeft een eigen VIN-nummer.

Remschijven voor uw ALFA ROMEO

Wanneer u in de buurt van Ermelo woont kunt u het pakket ophalen, uiteraard versturen wij de producten door heel Nederland. Als de remmen veel worden gebruikt en oververhit raken, ontstaat “fading”. Zodra de minimale dikte bereikt is, moet de remschijf vervangen worden Een remschijf mag nooit vibreren.

Last van trillingen?

Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Bij het maken van remmen staat veiligheid voorop. Bij het aansluiten van slangen en tangen komt er vaak remvloeistof vrij. Wanneer er scheuren in de remschijf zitten, is dat ook een APK-afkeur.