Remschijven LADA

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Roest op de remschijven

Wanneer er diepe groeven zichtbaar zijn in de remschijf, betekent dit vaak dat de minimale dikte bereikt is. Dit komt niet door de APK. Gietijzer en legeringen worden gegoten. Door circulatie van het voertuig wordt afvalwarmte gecreëerd. Als er een minimale dikte bereikt is, is het van belang dat de schijfremmen vervangen worden.

Remonderdelen LADA

De remschijf kan van de naaf gehaald worden zodra u opmerkt dat de diameter klopt. Als deze klopt, ziet u 4 of 5 gaten van de wielbouten en de centreerschroef. De auto moet altijd in een rechte lijn afremmen en niet naar één zijde trekken. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties bekijken.

Verschillen tussen remschijven

Op de vooras hebben moderne voertuigen altijd remschijven. Roest op de remschijf zorgt voor minder remvermogen. De remdelen zijn aan vervanging toe wanneer zij te dun zijn geworden. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Waar de remblokken zich vastbijten in de remschijf, treedt de remklauw in werking wanneer u remt.

Bekijk ook alle lada remschijven op RemOnderdelen.nl