Remschijven OPEL COMBO (71_)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
07-1994 tot heden
33
45
Bestelwagen
07-1994 tot heden
44
60
Bestelwagen
07-1994 tot heden
60
82
Bestelwagen
08-1999 tot heden
66
90
Bestelwagen
07-1994 tot heden
44
60
Bestelwagen

Last van trillingen?

Elke OPEL COMBO (71_) heeft een eigen VIN-nummer. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Alle andere chassis-onderdelen staan buiten het remsysteem. Een auto uit België heeft vele kilometers op slechte wegen gemaakt..

Verschillen tussen remschijven

Ook in de achterste remschijven zitten wiellagers. Geperforeerde remschijven worden ook wel sportschijven genoemd. Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto. Wanneer er diepe groeven zichtbaar zijn in de remschijf, betekent dit vaak dat de minimale dikte bereikt is. Dit komt niet door de APK.

Remschijven voor uw OPEL

Na het gietproces moet de casting uitwerken. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: PONTIACAUDIMERCEDES-BENZDAEWOO. Kapotte remmen kunnen meer oorzaken hebben dan alleen het onderhoud. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto.