Remschijven OPEL VECTRA B Stationwagen (J96)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto

Remschijven voor uw OPEL VECTRA B Stationwagen (J96)

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw OPEL past. Gietijzer komt minder vaak voor als component. U besteld bij AutoOnderdelenExpert.nl altijd het product dat u ook echt nodig heeft, dit komt door onze uitgebreide handmatige controlere die wij bij elke order uitvoeren. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden.

Last van trillingen?

Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. Een remschijf mag nooit vibreren. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 10 jaar geleden. Het rendement uit de diesel motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Het gehele remoppervlak moet voor de helft roestvrij zijn.

Verschillen tussen remschijven

Een piepend geluid hoor je als het remblok tegen de buitenste of binnenste rand loopt. Als u de remslang (die nog aan de klauw vast zit) niet wilt beschadigen, moet u de remklauw ophangen aan de veerpoot met een ijzerdraad zodra het wiel los zit. Er wordt gewerkt met een maximale dikte vd remschijf als deze nieuw is en een minimale dikte. Het remsysteem wordt onder andere gevormd door de remschijven en -blokken.