Remschijven OPEL ZAFIRA B Van (A05)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
01-2008 tot heden
81
110
Bestelwagen
01-2008 tot heden
92
125
Bestelwagen
07-2005 tot heden
103
140
Bestelwagen

Verschillen tussen remschijven

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw OPEL ZAFIRA B Van (A05), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Bij de APK worden ook de remschijven getest. Tijdens het remmen ontstaat wrijving en hier komt veel kracht bij vrij. Roest op de remschijf zorgt voor minder remvermogen. Een trillende auto duidt op een probleem met de remmen. Dit moet worden opgelost.

Last van trillingen?

Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. De onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Gietijzer met een zekere legering, bijvoorbeeld GG20. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto.

Remschijven voor uw OPEL

De auto komt tot stilstand wanneer de remblokken en -schijven samen zorgen voor frictie. De remblokken zitten in een veerpoot. Op de veerpoot zit een remklauw. De remklauw zit over de remschijf. Remschijven bestellen voor een voertuig. U moet remmen om de auto tot stilstand te krijgen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LDVOPELSMART.