Remschijven VOLVO 140 (142, 144)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
09-1970 tot heden
91
124
Sedan

Remonderdelen VOLVO 140 (142, 144)

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw VOLVO komen. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wanneer u de remschijven aanraakt, kan er een hoge toon of piep optreden. Bij AutoOnderdelenExpert.nl gaat het bestellen van remonderdelen heel gemakkelijk. Wanneer er op de achteras ook remschijven zitten, zitten daar ook remblokken op.

Uw eigen remschijven vervangen

Er zijn veel gemotiveerde remfabrikanten, hier noemen we er een paar. De auto komt tot stilstand wanneer de remblokken en -schijven samen zorgen voor frictie. De remblokken zitten in een veerpoot. Op de veerpoot zit een remklauw. De remklauw zit over de remschijf. De benodigde minimale dikte voor uw remschijven kunt u vinden bij de productinformatie op onze site. De remschijf kan van de naaf gehaald worden zodra u opmerkt dat de diameter klopt. Als deze klopt, ziet u 4 of 5 gaten van de wielbouten en de centreerschroef. Een auto uit België heeft vele kilometers op slechte wegen gemaakt..

Geventileerde remschijven

Er zijn meer dan 31.000 artikelen die wij aanbieden. Tijdens het remmen ontstaat wrijving en hier komt veel kracht bij vrij. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. Als de remmen veel worden gebruikt en oververhit raken, ontstaat “fading”.