Remschijven VOLVO 240 (P242, P244)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
10-1982 tot heden
100
136
Sedan
08-1980 tot heden
100
136
Sedan
08-1978 tot heden
103
140
Sedan
10-1982 tot heden
114
155
Sedan

Last van trillingen?

Remmen is de auto stoppen, of tot stilstand dwingen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: SUZUKIDACIAALFA ROMEO. Grotere diameters schijven zie je vaak bij snellere auto/’s. Gedurende het niet-remmen moeten de remblokken vrij zijn van de remklauwen.

Remschijven voor uw VOLVO 240 (P242, P244)

Inmiddels hebben wij al meer dan 12.500 positieve reviews ontvangen. Om een APK-verlening te krijgen, moeten de remschijven vaak vervangen worden. Dit zal de APK-keurmeester aan u laten weten. Elke VOLVO heeft een eigen VIN-nummer. Een verantwoorde remweg wordt mede veroorzaakt door de juiste remblokken en -schijven. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past.

Verschillen tussen remschijven

Bij AutoOnderdelenExpert koopt u uw remschijven altijd met wel 60% korting ten opzichte van de adviesprijs. Daarbij bent u ervan verzekerd dat ze op uw auto assen. Onze remschijven zijn gemaakt in de EU. Deze kwaliteiten bieden wij aan: originele (ABS), premium (Brembo) of de sport schijven (Brakemax). Een rotor (schijfrem) is een remsysteem dat samenwerkt met remblokken. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben.