Remschijven VOLVO 260 (P262, P264)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
08-1974 tot heden
103
140
Sedan
08-1978 tot heden
109
148
Sedan
08-1980 tot heden
114
155
Sedan

Last van trillingen?

Bepaalde fabrikanten (zoals BREMBO) hebben hun eigen gieterijen. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze vernieuwde coating is niet belastend voor het milieu. Versleten remschijven zijn te herkennen aan de dikte. Het loopoppervlak moet een minimale dikte hebben. Bij de APK worden remschijven vaak afgekeurd.

Remschijven voor uw VOLVO 260 (P262, P264)

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LAMBORGHINIFERRARIMAZDADAF. Om een APK-verlening te krijgen, moeten de remschijven vaak vervangen worden. Dit zal de APK-keurmeester aan u laten weten. De remschijf kan van de naaf gehaald worden zodra u opmerkt dat de diameter klopt. Als deze klopt, ziet u 4 of 5 gaten van de wielbouten en de centreerschroef. Na een aantal keren geremd te hebben, is het remoppervlakte weer roestvrij. De staat van de remblokken en -schijven bepaalt onder andere de lengte van de remweg.

Verschillen tussen remschijven

Auto onderdelen koopt u altijd veilig en goedkoop bij AutoOnderdelenExpert. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw VOLVO komen. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Voertuigen worden steeds gestroomlijnder gemaakt. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie.