Remschijven VOLVO 940 II Stationwagen (945)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
11-1994 tot heden
89
121
Stationwagen
10-1994 tot heden
102
139
Stationwagen
08-1994 tot heden
96
131
Stationwagen
08-1994 tot heden
85
116
Stationwagen

Remschijven voor uw VOLVO 940 II Stationwagen (945)

Wij bieden 3 verschillende gradaties in kwaliteit aan voor uw auto. Gietijzer komt minder vaak voor als component. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe pistons, nieuw handremmechanisme en nieuwe rubberdelen. Bij het monteren van remmen moet men de juiste benodigdheden gebruiken. Hoger remvermogen komt door een grotere schijf.

Verschillen tussen remschijven

Het gehele remoppervlak moet voor de helft roestvrij zijn. In de achterste remschijf kunnen ook remtrommels zitten. Elke VOLVO heeft een eigen VIN-nummer. De prestatie van het remmen is afhankelijk van de schijf.

Last van trillingen?

Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze veilige coating is niet belastend voor het milieu. Bij schijfremmen komen haarscheuren ook erg vaak voor. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu.