Remschijven VOLVO 960 II Stationwagen (965)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
08-1994 tot heden
125
170
Stationwagen
09-1994 tot heden
150
204
Stationwagen

Verschillen tussen remschijven

Door circulatie van het voertuig wordt afvalwarmte gecreëerd. Als de schijven in de EU geproduceerd zijn, is kwaliteit gegarandeerd. De auto komt tot stilstand wanneer de remblokken en -schijven samen zorgen voor frictie. De remblokken zitten in een veerpoot. Op de veerpoot zit een remklauw. De remklauw zit over de remschijf. Elke VOLVO 960 II Stationwagen (965) heeft een eigen VIN-nummer.

Remschijven voor uw VOLVO

De diameter van de remschijf moet ook gelijk zijn. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit.

Last van trillingen?

Voertuigen worden steeds zuiniger gemaakt. Door groeven in de remonderdelen kan de remweg langer worden. Het gehele remoppervlak moet voor de helft roestvrij zijn. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: ROVERIVECOJEEP. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug!