Remschijven VOLVO P 1800 (P18)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
04-1962 tot heden
76
103
Coupé
04-1962 tot heden
66
90
Coupé
04-1962 tot heden
71
97
Coupé
04-1972 tot heden
91
124
Coupé

Verschillen tussen remschijven

Goedkopere remonderdelen zijn vaak niet goed getest. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze moderne coating is niet belastend voor het milieu. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. De toekomst heeft elektrisch remmen in petto. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw VOLVO P 1800 (P18) komen.

Remschijven voor uw VOLVO

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De remdelen kunnen gaan vervormen. Dan gaat de auto trillen bij het remmen. Wij leveren onderdelen van de merken Brembo, Brakemax en ABS Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. Van het merk BrakeMax hebben wij geperforeerde sport-remschijven. Deze schijven zijn voorzien van perforaties waardoor de koeling optimaal is. Daarbij zijn ze gemaakt van een hoog gekoolde legering.

Last van trillingen?

Wij werken met de volgende toeleveranciers: ATE, TRW en Jurid Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Bij het monteren van remmen moet men de juiste benodigdheden gebruiken. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. De casting wordt bewerkt wanneer deze is uitgehard.