Remschijven VOLVO S90 II (234)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Verschillen tussen remschijven

Wanneer er diepe groeven zichtbaar zijn in de remschijf, betekent dit vaak dat de minimale dikte bereikt is. Dit komt niet door de APK. Door kleverige remklauwen kan het zo zijn dat de auto te veel naar één kant trekt. De remschijf kan van de naaf gehaald worden zodra u opmerkt dat de diameter klopt. Als deze klopt, ziet u 4 of 5 gaten van de wielbouten en de centreerschroef. Meer warmte-afvoer komt door meer massa.

Last van trillingen?

Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VOLVO S90 II (234) past. Elke VOLVO heeft een eigen VIN-nummer. Als u de remslang (die nog aan de klauw vast zit) niet wilt beschadigen, moet u de remklauw ophangen aan de veerpoot met een ijzerdraad zodra het wiel los zit.

Remschijven voor uw auto

Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. Bij het monteren van remmen moet men de juiste benodigdheden gebruiken. Tijdens het remmen ontstaat wrijving en hier komt veel kracht bij vrij. Door de frictie tussen te remonderdelen ontstaat verslijting. Onze webshop is beveiligd met een SSL-certificaat waardoor u veilig uw aankoop kunt maken op onze webshop.