Remschijven VOLVO V90 II Stationwagen (235, 236)

Remschijven en -blokken werken samen in het remsysteem van een auto. Het is dan ook belangrijk om de remschijven altijd als set van 2 te vervangen. Zo voorkomt u remverschil in uw auto. Het kiezen van de remblokken is ook erg belangrijk aangezien deze samenwerken met de remschijven. Beide onderdelen wrijven constant tegen elkaar, hierdoor treedt slijtage op. Het is daarom belangrijk om uw remschijven en -blokken tijdig te vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto

Last van trillingen?

In de remklauw zit de handrem vaak verstopt. Wanneer u uw rempedaal harder indrukt, zet dit meer kracht op de remblokken. Geperforeerde remschijven worden ook wel sportschijven genoemd. Wij controleren altijd bij de VOLVO V90 II Stationwagen (235, 236) dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Remschijven voor uw VOLVO

Wij bieden 3 verschillende gradaties in kwaliteit aan voor uw auto. Wanneer er scheuren in de remschijf zitten, is dat ook een APK-afkeur. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Aan weerszijden van de auto moet de handrem werken. Dankzij rembekrachtiging hoeft u minder kracht op het rempedaal uit te oefenen.

Verschillen tussen remschijven

Geperforeerde schijven zorgen voor een betere warmte-afvoer. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Van het merk BrakeMax hebben wij geperforeerde sport-remschijven. Deze schijven zijn voorzien van perforaties waardoor de koeling optimaal is. Daarbij zijn ze gemaakt van een hoog gekoolde legering. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen.