Remschoenen

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Remschoenset monteren

De prijzen van deze onderdelen vallen zeker mee als deze gekocht worden bij AutoOnderdelenExpert.nl. Wij verkopen de onderdelen tegen groothandelsprijzen. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn. De auto zal dan bij het remmen naar links of rechts uitbreken waardoor men kan slippen. Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt.

Remschoenen auto bestellen

De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website. De achterwielen remmen voor ongeveer 20% mee terwijl de voorremmen voor 80% zorgen. De achterremmen zijn met remschoenen uitgerust als er ook remtrommels gebruikt worden. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe rubberdelen, nieuwe pistons, nieuwe glijbussen, nieuw handremmechanisme en nieuwe veren.

Remschoenen zelf demonteren

Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. Een remschoenset is altijd zonder montage-veren, deze remschoen montageset inclusief montage-veren kunt u los bijbestellen.