Remschoenen

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remschoen zelf monteren

Voertuigen worden steeds gestroomlijnder gemaakt. Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn. De auto zal dan bij het remmen naar links of rechts uitbreken waardoor men kan slippen. Als de remschoenen natte of donkere plekken vertonen kan dat wijzen op een lekkende wielremcilinder en deze zal dan ook vervangen moeten worden. Het is ook verstandig om de wielremcilinders op lekkage te controleren en de remtrommels op oneffenheden.

Remschoenen als handrem

U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. In ons magazijn heeft RemOnderdelen.nl meer dan 22.000 producten op voorraad liggen. Voor sommige auto’s zijn er nu ook voorgemonteerde remschoensets inclusief wielremcilinders te koop. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto.

Remschoenen monteren auto

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. De auto onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. Remschoenen en APK. Doordat de remmen van uw auto voor uw veiligheid moeten zorgen, worden deze bij de APK zeer grondig onderzocht. Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt.

Bekijk ook alle auto onderdelen voor uw auto op RemOnderdelen.nl