100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 1.6 TDI 115 PK
Bouwjaar 02.2017 - tot heden

Remschoenen AUDI A3 (8V1, 8VK) 1.6 TDI

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.
Remschoensets achterzijde

Remschoenen monteren AUDI A3 (8V1, 8VK) 1.6 TDI

Wij controleren altijd bij de AUDI A3 (8V1, 8VK) dealer of de onderdelen passen op uw auto. De airco van het voertuig zorgt voor een fijne temperatuur. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAIMLERVOLVODACIALAND ROVER. Remschoenen vervangen begint met het demonteren van het wiel en de remtrommel, nu ziet u de remschoenen zitten. Deze zijn met elkaar verbonden door een remschoen-montageset en wielremcilinder.

Remschoenen als handrem

Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn. De auto zal dan bij het remmen naar links of rechts uitbreken waardoor men kan slippen. Vaak zijn de remschoenen de oorzaak van het remverschil. Deze dienen dan ook vervangen en opnieuw afgesteld te worden . De handremschoenen komen vooral voor bij auto’s met remschijven achter waar er in de remschijf een trommel zit. Het is ook verstandig om de wielremcilinders op lekkage te controleren en de remtrommels op oneffenheden. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig.

Minimale dikte remschoenen

De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw AUDI komen. Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Bendix, Rofren, Bosch, ATE, Zimmermann, ABS, Textar, Brembo, Pagid en Lucas

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.