100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 Sportback 1.2 TFSI 105 PK
Bouwjaar 05.2013 - tot heden

Remschoenen AUDI A3 Sportback (8VA, 8VF) 1.2 TFSI

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.
Remschoensets achterzijde

Remschoenen monteren AUDI A3 Sportback (8VA, 8VF) 1.2 TFSI

Voor sommige auto’s zijn er nu ook voorgemonteerde remschoensets inclusief wielremcilinders te koop. Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe glijbussen en nieuwe rubberdelen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw AUDI A3 Sportback (8VA, 8VF) past.

Remschoenen als handrem

De schoenen worden in de remtrommel gemonteerd en er tegenaan gedrukt tijdens het remmen. De schoenenset bestaat uit 4 segmenten omdat er ter minste 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. De handremschoenen komen vooral voor bij auto’s met remschijven achter waar er in de remschijf een trommel zit. De achterwielen remmen voor ongeveer 20% mee terwijl de voorremmen voor 80% zorgen. De achterremmen zijn met remschoenen uitgerust als er ook remtrommels gebruikt worden.

Minimale dikte remschoenen

Wij controleren altijd bij de AUDI dealer of de onderdelen passen op uw auto. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341 267 637 Als de remvoering op de remschoenen nog genoeg dikte heeft maar wel natte plekken laat zien, moet u deze vervangen. Het remvermogen zal anders niet genoeg zijn voor bij de APK. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto-onderdelen.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.