Remschoenen DAEWOO

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Remschoenset monteren

Vaak zijn de remschoenen de oorzaak van het remverschil. Deze dienen dan ook vervangen en opnieuw afgesteld te worden . Remschoenen en APK. Doordat de remmen van uw auto voor uw veiligheid moeten zorgen, worden deze bij de APK zeer grondig onderzocht. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. De achterremmen zijn met remschoenen uitgerust als er ook remtrommels gebruikt worden.

Remschoenen zelf demonteren

Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt. Je kunt bij ons betalen via {LIST} Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. De schoenen worden in de remtrommel gemonteerd en er tegenaan gedrukt tijdens het remmen. De schoenenset bestaat uit 4 segmenten omdat er ter minste 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. De handremschoenen komen vooral voor bij auto’s met remschijven achter waar er in de remschijf een trommel zit.

Remschoenen DAEWOO bestellen

Wij verkopen rem onderdelen met kortingen tot 65%. Remschoen bedienen doorgaans de achterwielremmen en hebben bijna dezelfde werking als de remblokken aan de voorkant van de auto. Remschoenen vervangen begint met het demonteren van het wiel en de remtrommel, nu ziet u de remschoenen zitten. Deze zijn met elkaar verbonden door een remschoen-montageset en wielremcilinder. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past.