Remschoenen DAEWOO NEXIA

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
02-1995 tot heden
52
71
Hatchback
02-1995 tot heden
55
75
Hatchback
08-1996 tot heden
44
60
Hatchback
02-1995 tot heden
66
90
Hatchback

Remschoenset DAEWOO NEXIA kopen

Wij controleren altijd bij de DAEWOO dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LINCOLNPORSCHESSANGYONGMINI. Het rendement uit de diesel motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Gietijzer komt minder veel voor als component.

Remschoenen auto bestellen

Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. De handremschoenen komen vooral voor bij auto’s met remschijven achter waar er in de remschijf een trommel zit.

Remschoenset monteren

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Vaak zijn de remschoenen de oorzaak van het remverschil. Deze dienen dan ook vervangen en opnieuw afgesteld te worden . Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt. Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn. De auto zal dan bij het remmen naar links of rechts uitbreken waardoor men kan slippen.