Remschoenen DAEWOO NEXIA Sedan

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
02-1995 tot heden
52
71
Sedan
02-1995 tot heden
55
75
Sedan
08-1996 tot heden
44
60
Sedan
08-1997 tot heden
59
80
Sedan

Remschoenen monteren DAEWOO NEXIA Sedan

Vaak zijn de remschoenen de oorzaak van het remverschil. Deze dienen dan ook vervangen en opnieuw afgesteld te worden . Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties vinden. De achterwielen remmen voor ongeveer 20% mee terwijl de voorremmen voor 80% zorgen. Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter.

Remschoen zelf monteren

De prijzen van deze onderdelen vallen zeker mee als deze gekocht worden bij AutoOnderdelenExpert.nl. Wij verkopen de onderdelen tegen groothandelsprijzen. Een remschoenset is altijd zonder montage-veren, deze remschoen montageset inclusief montage-veren kunt u los bijbestellen. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Remschoenen vervangen begint met het demonteren van het wiel en de remtrommel, nu ziet u de remschoenen zitten. Deze zijn met elkaar verbonden door een remschoen-montageset en wielremcilinder. Ook de remtrommels zullen goed nagekeken en eventueel gereinigd of vervangen worden.

Remschoenen als handrem

De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Voor sommige auto’s zijn er nu ook voorgemonteerde remschoensets inclusief wielremcilinders te koop. Wij controleren altijd bij de DAEWOO dealer of de onderdelen passen op uw auto. De schoenen worden in de remtrommel gemonteerd en er tegenaan gedrukt tijdens het remmen. De schoenenset bestaat uit 4 segmenten omdat er ter minste 2 segmenten per wiel worden gemonteerd.

Bekijk ook alle daewoo nexia sedan remschoenen op RemOnderdelen.nl