Remschoenen DAF

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Remschoenen DAF bestellen

De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. Als de remvoering op de remschoenen nog genoeg dikte heeft maar wel natte plekken laat zien, moet u deze vervangen. Het remvermogen zal anders niet genoeg zijn voor bij de APK. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

Remschoenset monteren

De schoenen worden in de remtrommel gemonteerd en er tegenaan gedrukt tijdens het remmen. De schoenenset bestaat uit 4 segmenten omdat er ter minste 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. Remschoen bedienen doorgaans de achterwielremmen en hebben bijna dezelfde werking als de remblokken aan de voorkant van de auto. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Je kunt bij ons betalen via {LIST} De achterwielen remmen voor ongeveer 20% mee terwijl de voorremmen voor 80% zorgen.

Remschoenen zelf demonteren

De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen.