Remschoenen FIAT

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remschoen zelf monteren

Voor sommige auto’s zijn er nu ook voorgemonteerde remschoensets inclusief wielremcilinders te koop. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis tube keramisch vet en spuitbus remreiniger. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Hierbij worden te grote remverschillen bij de achterwielen direct gezien en dat zorgt voor een APK afkeur van de auto.

Remschoenen als handrem

De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. De handremschoenen komen vooral voor bij auto’s met remschijven achter waar er in de remschijf een trommel zit. Inmiddels hebben wij al meer dan 13.000 positieve reviews ontvangen. Wij controleren altijd bij de FIAT dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Remschoenen monteren auto

Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Het is snel en voordelig om het onderdeel online te bestellen. De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen.

Bekijk ook alle fiat remschoenen op RemOnderdelen.nl