Remschoenen LDV

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remschoenen als handrem

Voor sommige auto’s zijn er nu ook voorgemonteerde remschoensets inclusief wielremcilinders te koop. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Hierbij worden te grote remverschillen bij de achterwielen direct gezien en dat zorgt voor een APK afkeur van de auto. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw LDV past. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders.

Remschoen zelf monteren

Remschoenen vervangen begint met het demonteren van het wiel en de remtrommel, nu ziet u de remschoenen zitten. Deze zijn met elkaar verbonden door een remschoen-montageset en wielremcilinder. De schoenen worden in de remtrommel gemonteerd en er tegenaan gedrukt tijdens het remmen. De schoenenset bestaat uit 4 segmenten omdat er ter minste 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. De handremschoenen komen vooral voor bij auto’s met remschijven achter waar er in de remschijf een trommel zit. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. Ook de remtrommels zullen goed nagekeken en eventueel gereinigd of vervangen worden.

Remschoenen monteren auto

U vindt op onze website dus altijd meerdere sets in 1 verpakking. Er zitten dus 4 segmenten in en eventuele handremhendels. Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Als de remschoenen natte of donkere plekken vertonen kan dat wijzen op een lekkende wielremcilinder en deze zal dan ook vervangen moeten worden.

Bekijk ook alle ldv remschoenen op RemOnderdelen.nl