Remschoenen MERCEDES-BENZ

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remschoenen als handrem

Voor sommige auto’s zijn er nu ook voorgemonteerde remschoensets inclusief wielremcilinders te koop. Hierbij worden te grote remverschillen bij de achterwielen direct gezien en dat zorgt voor een APK afkeur van de auto. Als de remvoering op de remschoenen nog genoeg dikte heeft maar wel natte plekken laat zien, moet u deze vervangen. Het remvermogen zal anders niet genoeg zijn voor bij de APK. De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen.

Remschoenen monteren MERCEDES-BENZ

Remschoen bedienen doorgaans de achterwielremmen en hebben bijna dezelfde werking als de remblokken aan de voorkant van de auto. Voertuigen worden steeds veiliger gemaakt. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}.

Remschoen zelf monteren

Het rendement uit de benzine motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. De schoenen worden in de remtrommel gemonteerd en er tegenaan gedrukt tijdens het remmen. De schoenenset bestaat uit 4 segmenten omdat er ter minste 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste onderdelen. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto.

Bekijk ook alle mercedes-benz remschoenen op RemOnderdelen.nl