Remschoenen PEUGEOT

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remschoenen als handrem

De schoenen worden in de remtrommel gemonteerd en er tegenaan gedrukt tijdens het remmen. De schoenenset bestaat uit 4 segmenten omdat er ter minste 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Remschoenen en APK. Doordat de remmen van uw auto voor uw veiligheid moeten zorgen, worden deze bij de APK zeer grondig onderzocht.

Remschoen zelf monteren

De handremschoenen komen vooral voor bij auto’s met remschijven achter waar er in de remschijf een trommel zit. Het rendement uit de diesel motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Als de remschoenen natte of donkere plekken vertonen kan dat wijzen op een lekkende wielremcilinder en deze zal dan ook vervangen moeten worden. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Ook de remtrommels zullen goed nagekeken en eventueel gereinigd of vervangen worden.

Remschoenen monteren PEUGEOT

De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen. Remschoenen vindt u gemakkelijk op onze website middels onze kentekencheck. De prijzen zijn altijd voor een set van 4 schoenen, dit is genoeg voor 2 wielen. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Als de remvoering op de remschoenen nog genoeg dikte heeft maar wel natte plekken laat zien, moet u deze vervangen. Het remvermogen zal anders niet genoeg zijn voor bij de APK.

Bekijk ook alle peugeot remschoenen op RemOnderdelen.nl