Remschoenen ROVER

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Remschoenset monteren

Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Remschoen bedienen doorgaans de achterwielremmen en hebben bijna dezelfde werking als de remblokken aan de voorkant van de auto. De juiste remschoenset voor uw CAR vindt u gemakkelijk met onze kentekencheck.

Remschoenen zelf demonteren

Let bij het demonteren op lekken van remvloeistof zodra de wielremcilinder los gemaakt wordt. Voor sommige auto’s zijn er nu ook voorgemonteerde remschoensets inclusief wielremcilinders te koop. Wij hanteren lage verzendkosten van 7,95 euro per bestelling. Je kunt bij ons betalen via {LIST}

Remschoenen ROVER bestellen

Remschoenen vindt u gemakkelijk op onze website middels onze kentekencheck. De prijzen zijn altijd voor een set van 4 schoenen, dit is genoeg voor 2 wielen. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Als de remvoering op de remschoenen nog genoeg dikte heeft maar wel natte plekken laat zien, moet u deze vervangen. Het remvermogen zal anders niet genoeg zijn voor bij de APK. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor.