Remschoenen SEAT

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Vul uw kenteken in om snel remschijven voor uw auto te vinden

Remschoenen SEAT bestellen

Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Remschoen bedienen doorgaans de achterwielremmen en hebben bijna dezelfde werking als de remblokken aan de voorkant van de auto. Voor sommige auto’s zijn er nu ook voorgemonteerde remschoensets inclusief wielremcilinders te koop. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor.

Remschoenen zelf demonteren

De airco van het voertuig zorgt voor een constante temperatuur. Als de remschoenen natte of donkere plekken vertonen kan dat wijzen op een lekkende wielremcilinder en deze zal dan ook vervangen moeten worden. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Een remschoenset is altijd zonder montage-veren, deze remschoen montageset inclusief montage-veren kunt u los bijbestellen.

Remschoenset monteren

De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd