WhatsApp us +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp us!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SEAT
Gekozen auto:SEAT TERRA 0.9 Cat 40PK
Bouwjaar 02-1992 - 12-1994

Remschoenen SEAT TERRA (24) 0.9 Cat

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken. Er wordt remvoering tegen een remschijf of -trommel aangedrukt, dit zorgt voor frictie. De remschoensets worden enkel aan de achterkant van de auto gebruikt. Ze slijten niet heel snel waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Het is echter wel een APK-afkeur wanneer de auto niet genoeg remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Remschoensets achterzijde

Remschoenen als handrem

De achterremmen zijn met remschoenen uitgerust als er ook remtrommels gebruikt worden. Via onze partners is het mogelijk om het auto-onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. De handremschoenen worden bediend door een handremkabel in plaats van wielremcilinders. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. Het is ook verstandig om de wielremcilinders op lekkage te controleren en de remtrommels op oneffenheden.

Minimale dikte remschoenen

Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Remschoenen vervangen begint met het demonteren van het wiel en de remtrommel, nu ziet u de remschoenen zitten. Deze zijn met elkaar verbonden door een remschoen-montageset en wielremcilinder. Elke SEAT TERRA (24) 0.9 Cat heeft een eigen VIN-nummer. Inmiddels hebben wij al meer dan 14.000 positieve reviews ontvangen.

Remschoenen monteren SEAT TERRA (24)

Remschoen bedienen doorgaans de achterwielremmen en hebben bijna dezelfde werking als de remblokken aan de voorkant van de auto. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan twintig jaar geleden. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw SEAT, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.